Välkommen!

Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Game Fair, Outdoor Summer Market, jaktmässa, fiskemässa, outdoormässa, Dalarna, skjutvall, fiske Sälen, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, Billy Opel, Sälen

Vi ses väl på Lindvallens Fäbod 3-5 september då det är dags för vår femte mässa: Outdoormässan Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market.

Vi kör fri entré då vi inte vill skapa onödig trängsel och kö och vi vill att alla skall känna sig välkomna till fäboden, denna underbara oas mitt i Lindvallen, mitt i Sälen.

Stanna hemma vid symtom. Håll avstånd och visa hänsyn.

FREDAG

Mässan öppnar 15.00 på fredag 3:e september. Vår nya partner Bagheera Fjällmaraton Sälen öppnar för nummerlappsutlämning kl 15.00 på fredagen i Ski Lodge intill mässan. De nära 2.000 deltagarna har sedan sina partnerutställare att besöka på mässan som Bagheera och M Tiger Sports.

På fredagen kör vi mat och dryckservering i storstugan, fäbodcaféet och vi har öppet till 21.00. Klockan 21.15 startar Fjällnatten loppet uppe på toppen vid Gustavbacken.

På fredagen är inte alla utställare på plats, liksom på söndagen. För vissa har vi tvingats göra undantag. Ett exempel på det är Jeanette och Sälen massage & friskvård. Sälen massage & friskvård har öppet på fredagen men på lördagen kl: 10.00 springer hon 10 km loppet i Fjällmaraton – precis som det skall vara: av outdoor aktiva till outdoor aktiva. När Jeanette gått i mål och återhämtat sig är hon tillbaka i Sälen massage & friskvård’s monter.

På plats på fredag är bl.a också Mammut Sports Group, iFiske och iJakt, Äppelbo, Veras bryggeri & deli, Veras bageri, Forever by Vera och många fler. Senaste nytt ser ni genom att följa oss på Facebook.

Sinakdus / Ingarvet träffar ni på mässan. De har med sig massor av roliga produkter för jakt och vildmarkslivet. Termosar, halster, våffeljärn, smörgåsjärn, pannlampor, ficklampor, knivar, yxor, hundpejl och ytterligare ett par hundra produkter.

LÖRDAG

Mässan är öppen 10.00 – 17.00 på lördagen. Fäbodcaféet är naturligtvis öppet men också vår Vildmarksbar som ni hittar till höger om lappkåtan.

kokkaffe, kaffe, café, Lindvallen, Lindvallens Fäbod
Kokkaffet är varmt inne i storstugan hela helgen.

Bortanför lappkåtan hittar ni Explore Sälen som kör prova på aktiviteter för barn.

”Explore Sälen erbjuder ett brett utbud av roliga och minnesvärda aktiviteter för konferensgruppen, familjen, skolklassen, kompisgänget, möhippan och svensexan. Explore Sälen anpassar alltid sina aktiviteter efter kundens önskemål. 

För grupper har Explore Sälen bland annat aktiviteter som paintball, bumperballs, miniskoterrace, stafetter, femkamper, matlagningstävlingar med mera. 

För privatpersoner erbjudes bland annat smakvandringar i Sälens fantastiska landskap, där man får smaka på lokalproducerat bröd, ost, korv, kaffe, med mera. Explore Sälen erbjuder även aktiviteter som SUP-paddling, lunchvandringar, miniskoter och fiske.

På mässan kommer Explore Sälen att erbjuda ett antal prova-på aktiviteter

Mer information http://www.exploresalen.se

I år har vi också många helt nya utställare som vi är så stolta över att de valt att besöka oss i Sälen. Vi tänker bl.a på Mammut Sports Group (missa inte deras monter och deras mässerbjudande. Vi tänker på Veras bryggeri, Veras bageri och Forever by Vera. Nya utställare är också iJakt och iFiske, Drag & Fritid i Dalarna, Fritidsvagnen och Abris Mora som kommer med fyrhjulingar. Alla utställare, nya som gamla, hittar ni genom att följa oss på Facebook och såklart här på sidan så snart vi hinner med att lägga upp dem.

Mammut Sport Group kommer med bl.a sovsäckar och ryggsäckar.

Det är så kul att hälsa gamla vänner välkomna tillbaka. Edvardson kommer till oss och det ryktas om hela nio (9) meter tält – här finns världens läge att skaffa det du saknar för jakten, fisket och timmarna i vildmarken.

Norma kommer med en trailer full av prylar, missa inte det!

I år krockar mässan med en del älgjakt. Det är som det är. Jakt kommer det pratas på mässan, var så säkra. iJakt kommer till oss för att prata om den nya tjänsten. iJakt är perfekt för viltvårdsområdet och jaktlaget, vi hjälper att administrera och hantera hela jaktlag och för jägaren som vi säljer jakttillstånd!

Hos oss finns också Jägarförbundet Dalarna, Rädda jakten, JAQT, Ny rovdjurspolitik och många fler. Alla utställare hittar ni så småningom här.

Millans Combo

15.00 (ungefär) bjuder vi på livemusik med Millans Combo. Köp något gått att äta och dricka i Vildmarksbaren eller fäbodcaféet och var med på After Fish & Hunt and after the Race med Millans Combo.

Hjälp oss att hålla avstånd och undvika trängsel. Stå endast tätt med familj, nära vän och/eller ert sällskap. Bjud gärna din ”granne” på en bra plats, kanske finner du en ny vän. 🙂

Mässan stänger 17.00 på lördagen. Vänligen lämna området och ge oss en chans att fixa söndagen. 🙂 Kvällen är ung och vi rekommenderar att fortsätta på Olarsgården restaurang Elgen eller har ni kanske köpt vår Sälenkassen Fjällmaratonkasse och skall avnjuta en färdiglagad middag hemma. Runt omkring mässområdet finns många ställen som har öppet, bl.a på Experium. En god idé är att boka bord i tid.

SÖNDAG

Tvekade du och struntade i att köpa den där kniven? Glömde du att fråga om siktet, fiskeflugan, hundhalsbandet, vandringskängan…. eller har ert jaktlag skjutit fullt så att ni hinner besöka mässan? Söndag har vi öppet 10.00 – 14.00 och de allra flesta utställarna är på plats såsom Norma, Edvardsson, Mammut Sports Group, flugbindarna på loftet, Sinkadus / Ingarvet, Abris, Sälen Hund & Aktivitet, Vesslans verktyg, Mariestads sportfiske och Mälardalens cane byggare, MayFly, Sälengården och många fler. Alla utställare hittar ni så småningom här.

Vesslans verktyg

Vesslans verktyg

Det är drygt tre år sedan senaste mässan. Nu är det äntligen dags igen. Kom till oss, tillsammans skapar vi en Outdoor fest för Sälen och Dalarna.

Ta med din granne, jobbarkompisarna, laget,,, Fri entré ”alla till Lindvallens Fäbod”

Visit Dalarna, Foto: Anna Holm

”Visit dalarna AB är på plats och bjuder in till samtal och lyssnar gärna på just dina tankar” Välkommen företagare i Sälen för att prata om internationalisering, outdoors-welcome, möten på Dalavis, mm. Tillsammans ökar vi värdet och skapar bättre affärer – vi har er hållbara utveckling i fokus”. Vi har kokkaffe och en sprakande värmande eld på vår utställningsplats.

Visit Dalarna / Biking Dalarna Foto: Anna Holm

”Välkommen du som är på besök i Sälen. Har du varit med på Fjällmaran och är sugen på mer outdoorupplevelser i Dalarna? Vandringsleder i fjällen och bland fäbodar och genom skogar att springa på. Cyklar du också – då kan vi berätta mer om Biking dalarna. Dalarna är fyllt av härliga naturupplevelser av olika slag – kom till vår utställningsplats så berättar vi mer. Vi har kokkaffe och en sprakande eld.”

Välkommen till Lindvallens Fäbod 3-5 september!