Uppdatering 220831 – Breaking News!

Vi går mot rekord i antal utställare. Ny är bl.a Leonarden Outdoor med Fjällräven Jakt, HanWag, Primus, MoraKniv och en rad andra fina varumärken. Ny utställare är också PB Sport som kommer med lite skidskytte och optik, handkikare och tubkikare samt lite ammunition 22 och annat smått och gott. Sinkadus / Ingarvet Outdoor utökar med ytterligare 3 meter för att få plats med vacumpåsar, JUNIs kryddor, kläder mm.

Barnaktiviteter. Gör upp eld och paintball med Explore Sälen och ponnyridning och hästar med Fjällstallet Horsemanship. Fler nyheter presenteras snart. Välkommen, och du fri entré!

Varmt välkommen till Lindvallens Fäbod – Fri entré!

Årets mässa 2-4 september blir vår sjätte mässa. Tidigare mässor arrangerades första helgen i juni åren 2015-2018 och 2021. Vi arrangerar årets mässa tillsammans med att Bagheera Fjällmaraton Sälen kör sina tävlingar runtom mässområdet.

Titta tillbaka på denna sida då den uppdateras löpande med både ny text, bilder och nya utställare samt länkar.

Utställare klara 220514

Bagheera, Bikeray M Tiger sports, Sälens massage & friskvård, Memira Eyecenter, Båtuthyrning & fiske i Sälen, Dragbutiken.se Drag & Fritid i Dalarna, Ingarvet Outdoor Sinkadus, Pellman Adventures, Sälen Hund & Aktivitet, Sälengården – Proeliaoutdoor, Visit Dalarna, Mejoptik, Ny rovdjurspolitik, Fjällstallet Horsemanship, Jägarförbundet / JAQT, Jaktpresenter och många till som bara skall bekräfta till oss innan vi publicerar. På flugbindarsidan rapporterar vår samordnare Per Johansson ett stort intresse från Norge nu när reserestriktionerna är borta. Roy Ole Laehren Jakobsen, Roger Enger Lie och Tore Viggo Lillesolberg kommer till mässan! Vi hoppas på fler utställare från både Norge och Sverige och annorstädes. Ännu är anmälan öppen – mejla till: oscar@isalen.se

Fler utställare 220815

Livemusik med Millans Combo på mässan. Fler utställare: Bambooisgreen, Explore Sälen, Mälardalens canebyggare, Kange, Orsa fiskecenter, Trådspira, Fritidsvagnen, Britta Ahlgren, Vesslans verktyg, Abris, Kaisers skidbod, Målar Kristina, Harrkungens fiske och många till som snart publiceras.

Fjällmaraton Sälen gör att outdoor segmentet blir extra stark på årets mässa med utställare som Bagheera och Bikeray M Tiger sports. Fjällmaraton har ett deltagartak på 2.000. Med detta har vi också ökat fokus på träning och hälsa med utställare som Sälens massage & friskvård.

Vi kan redan nu hälsa flera helt nya utställare välkomna till Lindvallens Fäbod!

Målar Kristina kommer till mässan. Kristina målar jakt och naturmotiv på glas.

Orsa Fiskecenter kommer med massor av produkter för ditt fiske.

Harrkungens fiske med bl.a LTS

Trådpira kommer med vackra smycken för din trädgård.

Båtuthyrning & Fiske i Sälen kommer. De kommer att visa båtar som finns för uthyrning i Sälen och de besitter också stor kunskap om fisket i Sälenfjällen området.

Vi är också glada att kunna hälsa Memira Eyecenter i Borlänge välkomna till mässan. Mer info om vad de kommer att erbjuda kommer.

Dragbutiken.se Drag & Fritid Dalarna AB är i huvudfokus en nätbaserad butik med ett handplockat sortiment. Där fokus ligger på bra och lättillgänglig fritidsutrustning för aktiv träning med din hund.

Sinkadus/Ingarvet Outdoor från Falun. Ingarvet Outdoor kommer ha med sig massor av roliga produkter för jakt och vildmarkslivet. Toast och våffeljärn för öppen eld, termosar, knivar, yxor, ficklampor, pannlampor, tjära, doftmedel, slickstenar för vilt, nattsikten, hundpejl, T-shirts och ytterligare ett par hundra produkter bl.a deras egentillverkade produkt Sinkadus Tar Remover

På loftet i storstugan sitter ett härligt flugbindargäng. Flugbindarna kommer att presenteras löpande fram till mässan.

Visit Dalarna kommer att vara på plats med Biking Dalarna.

Mejoptik en optikern från Rättvik specialiserad på bågar och glas för sportutövare som cyklister, löpare, fiskare…

Marina i Leksandsdräkt från Mejoptik med cyklisten Anders

Sälen Hund & Aktivitet är på plats på mässan med gosiga hundar. Kanske kommer du kunna prova på att springa uppför backe med draghund, kickbike efter draghund och annat kul. .

Hantverkare från Dalarna kommer som vanligt också finnas på plats och säljer sina alster. Presentation av dem sker löpande.

Sälengården med Proeliaoutdoor och lättviksstöveln Camminare

Vi återförsäljer Camminare lättviktstövel Explorer & Explorer Pro. Stövelparet som väger 600 Gram, otroligt lätta.
Pro skiljer sig med en gummerad sula undertill. Dessa stövlar klarar minus 30 grader med den socka som ingår vid köp. Sockan kan tas ut och ersättas med en innersula under sommaren. Sulan och innerstrumpa finns att köpa löst.
Barnstöveln levereras med den isolerande innerstrumpan, mkt skönt för barn att bära pga den nästan obefintliga vikten.

Sälengården finns i Transtrand och erbjuder ett smart och prisvärt boende i hemtrevlig miljö. Här har du nära till allt! Vasaloppsstarten ligger inom promenadavstånd, Kläppens skidanläggning syns från frukostbordet och till Lindvallen tar man sig på en kvart. Vi har öppet året runt.

Anmälan för utställare är fortfarande öppen, mejla till: oscar@isalen.se

Ny Rovdjurspolitik kommer till oss i år igen! De är runt på flera mässor i år, från norr till söder och avslutar såklart hos oss.

Vi hälsar Sälen företaget Pellman Adventures välkomna till mässan! Vi återkommer senare med en presentation men kan redan nu säga att förutom att de arrangerar fiske med guide och båt för barnfamiljer till avancerade fiskare så kommer vi hitta vackert hantverk och draghundar.

I hagen hittar vi också Fjällstallet Horsemanship med sina härliga hästar.

Till mässhelgen finns även succén från Jonas i Sälen med: Sälenkassen: Bagheera Fjällmaraton kassen. En färdiglagad middag klar att värma och servera. Den finns som tvårätters för 169 kr och som trerätters för 199 kr. Naturligtvis finns vegetariskt alternativ och som gluten och laktosfri. Beställ redan nu och hämta din middagskasse i Vildmarksbaren på mässan. Läs mer här: jonasisalen.se/fjallmaratonkasse

På mässområdet kommer finnas en vildmarksbar med mat och dryck. Fäbod caféet är öppet och det blir underhållning med live band.

Återvänd till denna sida för fler, nya utställare och följ oss på Facebook.

Vår partner Bagheera Fjällmaraton Sälen kommer naturligtvis sätta sin prägel på årets mässa. Maxantalet tävlande är 2.000. mer information om Fjällmaratons olika lopp med höjdpunkter som Fjällnatten och Barnens Fjällmaraton kommer senare.

Många duktiga flugbindare kommer som vanligt vara på plats 2-4 september. Välkommen du också!

Anmälan för utställare är fortfarande öppen, mejla till: oscar@isalen.se

Besökare, följ oss på Facebook för fler nyheter: facebook.com/jonasisalengamefair