Årets mässa 3-5 september blir vår femte mässa. Tidigare mässor arrangerades första helgen i juni åren 2015-2018. I år är inte bara datumet nytt utan även våra partners. Vi arrangerar årets mässa tillsammans med att Bagheera Fjällmaraton Sälen kör sina tävlingar runtom mässområdet.

Fjällmaraton Sälen gör att outdoor segmentet blir extra stark på årets mässa med utställare som Bagheera och Bikeray M Tiger sports. Fjällmaraton har ett deltagartag på 2.000. Med detta har vi också ökat fokus på träning och hälsa med utställare som Sälens massage & friskvård.

Lokal förankring har alltid varit viktig för oss och det är därför extra roligt att t.ex Edvardson från Malungsfors är med i år också. De liksom flera andra har varit med tidigare år vilket är jättekul såklart.

Norma kommer med en trailer fylld av prylar. Vad de hittar på i år återkommer vi till senare. Sinkadus från Falun ställer också ut som de gjorde senast 2018.

På loftet i storstugan sitter ett härligt flugbindargäng. Flugbindarna kommer att presenteras löpande fram till mässan. Mariestads sportfiskeklubb och Mälardalens canebyggare kommer också att vara på plats vid dammen på mässområdet.

Utställare anmäler sig i en strid ström. Här är fler som anmält sig: Visit Dalarna, Mejoptik, Sälen Hund & Aktivitet, Ny rovdjurspolitik. Hantverkare från Dalarna kommer som vanligt också finnas på plats och säljer sina alster. Presentation av dem sker löpande under sommaren.

Anmälan för utställare är fortfarande öppen, mejla till: oscar@isalen.se

På området kommer finnas en vildmarksbar med mat och dryck. Fäbod caféet är öppet och det blir underhållning med live band. Mer info kommer.

Återvänd till denna sida senare i sommar för fler, nya utställare och följ oss på Facebook.

Norma kommer. Denna gång kommer deras trailer att stå på fäbod området. Mer om Norma kommer senare. Foton från senaste mässan 2018. Fotograf: Sven Bogg

Ny rovdjurspolitik som de numera heter kommer att vara på plats.

Vid dammen kommer vi att hitta Mariestads sportfiskeklubb och Mälardalens canebyggare.

En ny utställare i år är Jeanette Helmer och Sälens massage & friskvård. En presentation av företaget kommer senare men redan nu kan vid konstatera att det kommer bli succé med kvalificerad massage för deltagarna i Fjällmaratonloppen.

Vår partner Bagheera Fjällmaraton Sälen kommer naturligtvis sätta sin prägel på årets mässa. I dagsläget medger restriktioner att 900 löpare får vara samlade vid start och målområde som ligger invid mässområdet. Maxantalet tävlande är 2.000. mer information om Fjällmaratons olika lopp med höjdpunkter som Fjällnaten och Barnens Fjällmaraton kommer senare.