Uppdaterad: Spelningen med Millans Combo tyvärr inställd. Vi ber om ursäkt för detta. NY utställare på lördag Fjällstallet Horsemanship med Big boy och ponnyridning. Våra utställare är taggade efter första dagen med bra med folk. Varmt välkommen till Lindvallens Fäbod – Fri entré!

Årets mässa 3-5 september blir vår femte mässa. Tidigare mässor arrangerades första helgen i juni åren 2015-2018. I år är inte bara datumet nytt utan även våra partners. Vi arrangerar årets mässa tillsammans med att Bagheera Fjällmaraton Sälen kör sina tävlingar runtom mässområdet.

Titta tillbaka på denna sida då den uppdateras löpande med både ny text, bilder och nya utställare samt länkar.

Fjällmaraton Sälen gör att outdoor segmentet blir extra stark på årets mässa med utställare som Bagheera och Bikeray M Tiger sports. Fjällmaraton har ett deltagartak på 2.000. Med detta har vi också ökat fokus på träning och hälsa med utställare som Sälens massage & friskvård.

Träffa Rädda jakten som varit med hos tidigare är tillbaka. De har bl.a med sig Echo motorsågar i år.

Ny utställare på fiskesidan är Harrkungen. Här kommer du hitta erbjudanden inom flugfiske och spinnfiske och LTS Flyfishing. Nybörjare kommer kunna prova på vid dammen. Harrkungen kommer att ha några spön färdigriggade.

Lokal förankring har alltid varit viktig för oss och det är därför extra roligt att t.ex Edvardson från Malungsfors är med i år också. De liksom flera andra har varit med tidigare år vilket är jättekul såklart.

Norma/RUAG (Merkel, Steyer, CZ med flera) kommer med en trailer fylld av prylar.

Sinkadus/Ingarvet Outdoor från Falun ställer också ut som de gjorde senast 2018. Ingarvet Outdoor kommer ha med sig massor av roliga produkter för jakt och vildmarkslivet. Toast och våffeljärn för öppen eld, termosar, knivar, yxor, ficklampor, pannlampor, tjära, doftmedel, slickstenar för vilt, nattsikten, hundpejl, T-shirts och ytterligare ett par hundra produkter bl.a deras egentillverkade produkt Sinkadus Tar Remover

På loftet i storstugan sitter ett härligt flugbindargäng. Flugbindarna kommer att presenteras löpande fram till mässan. I år kommer det gå att prova på flugbindning med material från MayFly.se

Mariestads sportfiskeklubb och Mälardalens canebyggare kommer också att vara på plats vid dammen på mässområdet.

iFish kommer till oss och det blir bl.a fiskdamm för barn. iFiske kommer också att presentera sin nya tjänst iJakt. iJakt är perfekt för viltvårdsområdet och jaktlaget, vi hjälper att administrera och hantera hela jaktlag och för jägaren som vi säljer jakttillstånd!

Visit Dalarna kommer att vara på plats med Biking Dalarna. Med Visit Dalarna kommer du bl.a få inspiration till nya möjligheter att mötas utomhus i Covid pandemins spår.

Utställare anmäler sig i en strid ström. Här är fler som anmält sig:

Mejoptik en optikern från Rättvik specialiserad på bågar och glas för sportutövare som cyklister, löpare, fiskare…

Marina i Leksandsdräkt från Mejoptik med cyklisten Anders

Sälen Hund & Aktivitet är på plats på mässan med gosiga hundar. Kanske kommer du kunna prova på att springa uppför backe med draghund, kickbike efter draghund och annat kul. Här kommer du också få tips om event i höst som Sälen Dog Adventure Hike redan 17 september.

Ny rovdjurspolitik kommer tillbaka till oss med sin nyvalda ordföranden Gölin Carina Christiansen. Hon kommer sälja och signera sin bok Vargen och statsmakten.

Föreläsningar i lappkåtan

Lördag 11. 00 och 13.00

Rovdjurspolitik med diskussion – Gölin Carina Christiansen, ordf. Ny rovdjurspolitik

Lördag 13.45

Stefan Biehl – Föredrag om fiske efter stor öring. Ryssland /Island

Söndag 11.00

Rovdjurspolitik med diskussion – Gölin Carina Christiansen, ordf. Ny rovdjurspolitik

Söndag 11.45

Stefan Biehl – Föredrag om fiske efter stor öring. Ryssland /Island

Explore Sälen erbjuder ett brett utbud av roliga och minnesvärda aktiviteter för konferensgruppen, familjen, skolklassen, kompisgänget, möhippan och svensexan. Explore Sälen anpassar alltid sina aktiviteter efter kundens önskemål. 

För grupper har Explore Sälen bland annat aktiviteter som paintball, bumperballs, miniskoterrace, stafetter, femkamper, matlagningstävlingar med mera. 

För privatpersoner erbjudas bland annat smakvandringar i Sälens fantastiska landskap, där man får smaka på lokalproducerat bröd, ost, korv, kaffe, med mera. Explore Sälen erbjuder även aktiviteter som SUP-paddling, lunchvandringar, miniskoter och fiske.

På mässan kommer Explore Sälen att erbjuda ett antal prova-på aktiviteter

Svenska Jägarförbundet. och JAQT – Svennska Jägareförbundets nätverk för jaktintresserade kvinnor kommer också att finnas på plats.

Foto: Anja Kjelsson

Helt nya utställare kommer också att vara på plats i Sälen, bland annat Abris Mora. Abris är ett familjeföretag med butik i Leksand Mora samt Särna! Abris har varit i branschen i 40 år och säljer Polaris, Husqvarna, Suzuki, Mercury m.m

Hantverkare från Dalarna kommer som vanligt också finnas på plats och säljer sina alster. Presentation av dem sker löpande.

Mammut Sports Group kommer. Mammut är ett premium outdoor-varumärke från Schweiz. Mammut grundades 1862 och erbjuder högkvalitativa produkter i det absoluta toppskiktet till friluftsentusiaster över hela världen. Mammut kommer ha med oss intressanta produkter såsom sovsäckar, skor och ryggsäckar.

Vårt messerbjudande kommer vara 10% rabatt hos vår partner Tacngear i Falun:

Dragbutiken.se Drag & Fritid Dalarna AB är i huvudfokus en nätbaserad butik med ett handplockat sortiment. Där fokus ligger på bra och lättillgänglig fritidsutrustning för aktiv träning med din hund.

Äppelbo bryggeri – Veras bryggeri & Deli, Veras Bageri och Forever by vera kommer.

Webbshoppen Forever by Vera

Veras bryggeri & Deli Veras Bageri och catering Forever by vera 
På mässan kommer du hitta utvalda delar av surdegsbröd, fikalådor, dryck, sylt…

Sälengården med Proeliaoutdoor och lättviksstöveln Camminare

Vi återförsäljer Camminare lättviktstövel Explorer & Explorer Pro. Stövelparet som väger 600 Gram, otroligt lätta.
Pro skiljer sig med en gummerad sula undertill. Dessa stövlar klarar minus 30 grader med den socka som ingår vid köp. Sockan kan tas ut och ersättas med en innersula under sommaren. Sulan och innerstrumpa finns att köpa löst.
Barnstöveln levereras med den isolerande innerstrumpan, mkt skönt för barn att bära pga den nästan obefintliga vikten.

Sälengården finns i Transtrand och erbjuder ett smart och prisvärt boende i hemtrevlig miljö. Här har du nära till allt! Vasaloppsstarten ligger inom promenadavstånd, Kläppens skidanläggning syns från frukostbordet och till Lindvallen tar man sig på en kvart. Vi har öppet året runt.

Fritidsvagnen rullar in på mässan

Fritidsvagnen är till för dig som har en aktiv livsstil. Den skiljer sig från de flesta av dagens husvagnar genom att vara lättare, mindre, men även att den har ett attraktivt pris lämpat för att stötta din värdefulla fritid. Det är därför vi har valt att kalla den Fritidsvagnen.

Oavsett om du utövar din hobby på sommaren eller vintern så är Fritidsvagnen ett redskap som gör att du får ut mer av ditt stora intresse året runt som tex jakt, fiske, bär- och svampplockning, skidåkning, triathlon, etc, endast fantasin sätter gränserna för denna vagn.

Anmälan för utställare är fortfarande öppen, mejla till: oscar@isalen.se

På området kommer finnas en vildmarksbar med mat och dryck. Fäbod caféet är öppet och det blir underhållning med live band – Millans Combo.

Återvänd till denna sida för fler, nya utställare och följ oss på Facebook.

Norma kommer. Denna gång kommer deras trailer att stå på fäbod området. Mer om Norma kommer senare. Foton från senaste mässan 2018. Fotograf: Sven Bogg

Ny rovdjurspolitik som de numera heter kommer att vara på plats.

Vid dammen kommer vi att hitta Mariestads sportfiskeklubb och Mälardalens canebyggare.

En ny utställare i år är Jeanette Helmer och Sälens massage & friskvård. En presentation av företaget kommer senare men redan nu kan vid konstatera att det kommer bli succé med kvalificerad massage för deltagarna i Fjällmaratonloppen.

Vår partner Bagheera Fjällmaraton Sälen kommer naturligtvis sätta sin prägel på årets mässa. I dagsläget medger restriktioner att 900 löpare får vara samlade vid start och målområde som ligger invid mässområdet. Maxantalet tävlande är 2.000. mer information om Fjällmaratons olika lopp med höjdpunkter som Fjällnaten och Barnens Fjällmaraton kommer senare.

Många duktiga flugbindare kommer som vanligt vara på plats 3-5 september. Välkommen du också!

Anmälan för utställare är fortfarande öppen, mejla till: oscar@isalen.se

Besökare, följ oss på Facebook för fler nyheter: facebook.com/jonasisalengamefair