Nästa flugbindare till Sälen – Leif Ehnström

flugbindare, fly tying, fly fishing, flugfiske, fiskemässa, fiskemässa sälen, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor, outdoor sälen, fiska sälen, fiska Dalarna, gamefair 2017, Lindvallens Fäbod, Lindvallen

Välkommen till Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market 3-4 juni! Så här presenterar sig Leif, som är en i raden av flugbindare som kommer till Sälen.

 Om mig som flugbindare 

Jag är en pensionerad lärare med intresse för flugfiske och flugbindning.

Jag började binda öringflugor någon gång under 1977, mest för att jag tyckte om utseendet på dem. Efter ett år eller så kände jag mig tvungen att börja med flugfiske också. Om inte annat så för att testa mina flugor.

Grunderna i flugbindningen lärde jag mig själv, men fick en bra genomgång i det s k flugfiskeuniversitetet där jag hade Lennart Bergqvist som lärare.

Många flugor senare och läsning av många flugbindningsböcker så binder jag numera också till försäljning. Jag har inte specialiserat mig på någon särskild sorts fluga utan binder alla typer av flugor, utom möjligen fulldressade klassiska laxflugor.

När det gäller öringflugor är min strävan att göra dem så lika de naturliga förebilderna som möjligt, men fortfarande ska de vara fiskeflugor. Då får man ibland göra avkall på vissa detaljer, men det är ju inte vi fiskare som ska tugga i oss flugorna…

Jag bor i Bergshamra söder om Norrtälje strax norr om Stockholm och har därmed rätt lång väg till fjäll och skog för fiske efter öring, harr och röding, men regnbågen i put- and take-vatten får bli testföremål i stället. En eller ett par veckor varje sommar förläggs dock till avlägsna vatten med ”ädelfisken”.

När jag inte fiskar eller binder flugor försöker jag mig på målning i akvarell och olja, spelar lite gitarr, eller tillbringar tid med min kamera ute i skogarna där jag bor, eller ute i Stockholms skärgård.

Mina flugor och mer om fiske och flugbindning finner du på webben: http://fishingflies.ehnstrom.se


Besök gärna Leifs sida. Här finns mycket att läsa, tips och råd. Återigen, välkommen till Sälen Leif!

Träffa våra flugbindare på mässan!

För er besökare, flugbindarna träffar ni på övervåningen i storstugan på Lindvallens Fäbod. Här sitter flugbindarna i en fantastisk miljö. Köp en kaffe och kaka i caféet på nedervåningen och ta en fika hos flugbindarna. Eller ännu bättre, ta med en kaka till flugbindaren också så får ni nog lära er det mesta som är värt att veta om flugbindning och flugfiske.

Flugbindarna – ett måste för hela familjen. Jag, Oscar, som skriver har tre killar under 10 år. Den äldsta fastande för fiske på förra årets mässa. Mest att kasta nere vid sjön. I år kanske han får upp ögonen för flugbindning, vem vet? Idag är den stora utmaningen för föräldrar att få barnen att lägga ifrån sig paddan eller mobilen. Ett tips, ta med dem upp till flugbindarna, kanske väcks ett nytt intresse? En av våra flugbindare i år är Max Nygren som är 13 år. Det skall bli spännande att se vilka underverk till flugor som binds på årets mässa.

Jag kan också meddela från flugbindarnas eget chattforum ”Jonas i Sälen Gamefair flytyers edition” att de är taggade till tusen. Max kommer med ett sprillans nytt städ t.ex.

Välkommen till Sälen, lördag & söndag, 3-4 juni!

Ni hänger väl med på www.jonasisalengamefair.se och på facebook. Nu presenterar vi nya spännande utställare, minst en om dagen! Vi kommer presentera mer nyheter från Trail Running Sweden, mässerbjudande från Vandringar i Sälen, mässerbjudande från Stadium Outlet och berätta om våra vänner nedströms Västerdalälven – Yttermalungs Camping och Malungs Äventyr. Vad kommer de ha med sig för spännande aktiviteter till mässan? Detta är bara ett axplock av de blogginlägg som vi filar på just nu.

ENTRÉ endast 100 kr för båda dagarna. Förköp Swisha till 1236141022 

BOENDE från 142 kr/person och dygn. Läs mer och boka här. Fyll i ett enkelt formulär så kontaktar vi er.

Entrébiljetten gäller även för vår Vildmarksbar och musik i Lappkåtan lördag kväll och en rad mässerbjudanden från olika företag inne på mässområdet men även runtom i Sälen. Vi törs lova mycket upplevelser och aktiviteter för 100-lappen!

 

game fair, jaktmässa sälen, fiskemässa sälen, outdoor sälen, cykling sälen, vandring sälen, löpning sälen,kanot sälen, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair 2017, Lindvallen

game fair, jaktmässa sälen, fiskemässa sälen, outdoor sälen, cykling sälen, vandring sälen, löpning sälen,kanot sälen, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair 2017, Lindvallen